Mayıs 28, 2010

Yine Bize Hüsran


Ne yazık ki Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenleme hayallerimiz yine suya düştü. Şenes Erzik oylamadan sonra Platini'ye resmen ateş püskürdü. Haksız da sayılmaz. Platini başkan olmasa acaba Fransa'da mı oynanırdı Avrupa Şampiyonası? Şenes Erzik de bu cümleyi kullanmış. Platini de kendisini açıklama yapmak zorunda hissedip, böyle söylentiler doğru olamaz demiş. Geçen aylarda, biz tarafsızız diyip Erzik'in sırtını sıvazlayan Platini atıp tutmak mecburiyetinde tabi.


İtalya da, Fransa da turnuvaya daha önce iki kez ev sahipliği yapmışken, Türkiye gibi futbola belki de İtalya ve Fransa'dan daha fazla önemin verildiği bir ülkeye, ev sahipliği yapma şansını tanımamak UEFA açısından utanç verici bir durum. Statsa stat, yolsa yol, misafirperlikse kralı var hala masa başı oyunları yapıyorlar. Esas anlamadığım nokta Kıbrıs Rum Kesimi'nin oylamada oy hakkının bulunması. Sadece 13 tane ülkenin temsilcileri oy kullanabiliyorken Kıbrıs Rum Kesimi'nin bu 13 ülkenin içerisinde bulunması ilginç geldi. Muhtemelen onların oyuyla kaybetmişizdir ev sahipliğini.


Umarım ilerleyen yıllarda Şenes Erzik'i UEFA'nın başında görürüz de, biz de ülkemizde bir Avrupa Şampiyonası izleme fırsatı buluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder