Mayıs 12, 2010

Tebrikler Adnan Polat


Gönül isterdi ki böyle bir yazıyı yazma zahmetinde bile bulunmayayım. Her gün gazetelerde gördüğümüz sıradan olaylardan biri olsun ama burası Türkiye. Kimi zaman, sahada veya salonda, ne oynandığından bile haberi olmayan holiganlar, ortalığa insanı yaralayacak cinsten maddeler savurdukları için Adnan Polat'ın yaptığı bu hareket alkışlanıyor. Halbuki ezeli rakiplerin yöneticileri ve oyuncuları televizyonlarda, tribünlerde veya sahalarda dost olduklarını gösterebilseler, halkımız da bu kadar galeyana gelmez.


Bundan birkaç yıl önce Özhan Başkan Fenerbahçe 6-0 kazanırken Fenerbahçe'yi alkışladığı için dalga geçip gülenler, böyle şey olmaz diye yaygara koparanlar; Özhan Başkan'ın cenazesinde onu alkışlamayı başardılar. Şimdi de Adnan Polat çok benzer bir hareketi, Fenerbahçe-Galatasaray bayanlar basketbol play-off finalinde sergiledi. Fenerbahçe maçı kazanıp şampiyon olduktan sonra Aziz Yıldırım'ın yanında oturan Adnan Polat, salonu terketmek yerine, Fenerbahçeli bayan basketbolcuların kupayı kaldırışını izleyip, Fenerbahçeli oyuncuları alkışlama erdemini gösterdi. Adnan Polat'ı bu hareketinden dolayı kutlamak gerek. Bu gösterdiği onurlu davranış, maç sonrasında Aziz Yıldırım'a "fazla sevinmeyin taş atarlar", dedirtecek hareketleri yapan, maç sonunda sahaya çakmaklar atan kendini bilmezlere de ders olsun.


Özhan Başkan, Adnan Polat'ın bu hareketi yapmasında etkili olmuştur, en azından Adnan Polat'ın bilinçaltına kazınanlar bu davranışını tetiklemiştir. Spor camiasından iyiki geçmişsin Özhan Başkan. Nur içinde yat...


Fenerbahçe bayan basketbol takımını da başarısından dolayı kutluyor, ülkemizi Avrupa'da da en iyi şekilde temsil etmesini temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder