Mayıs 22, 2010

Şampiyonlar Ligi Final 2010


Akşam Avrupa'nın en büyük kupası sahibini buluyor. Şampiyonlar Ligi finali ilk kez Cumartesi akşamı oynanacak; sebebi de genç izleyiciyinin uyku derdi falan olmadan televizyonun başında kalabilmesi. Tabii yerinde izlemek için yolculuk edecek taraftarlar için de çok büyük rahatlık maçın haftasonuna alınması.

Direkt söyleyelim; hem basındaki çoğunluk hem de benim gözümde Inter net favori. Gönlüm Bayern Munich'ten ve Mourinho'nun kupayı uzaktan izlemesinden yana - Barcelona faktörü - ama kadro yapısı ve kalite olarak Inter'in ağır bastığını kabul etmek gerekiyor. Tek güvence Van Gaal'in de Mourinho kadar olmasa da oldukça yetenekli ve bir o kadar da tecrübeli bir hoca olmasında. Bu aynı zamanda maçın da izleyici açısından pek keyifli olmayacağı ve oynatmama üzerine kurulu kadrolar göreceğimiz izlenimini oluşturuyor bende ama final bu tabii ki erken gol, kırmızı kart vesaire; belli olmaz ne olacağı.

İki takım da liglerinde ve ülke kupalarında mutlu sona ulaştı ve şimdi en büyüğünün peşindeler. Bayern Munich en son 2000-01 sezonunda Valencia'yı penaltılarda geçerek kupaya ulaştı ve kupayı 5. kez kazanmak için sahaya çıkacaklar. Inter'in hasreti ise çok daha uzun. 1963-64 ve 1964-65 sezonlarında arka arkaya kazandıktan sonra bir daha en büyük kupayı kaldırmayı başaramadılar. Mourinho gider ayak en büyük hediyeyi verebilir Milano ekibine.

Hocalara baktığımızda da ikisi de aynı şey için uğraşıyor. Kupa 1'i iki ayrı takımla kazanan iki hoca var tarihte. Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund,1997 ve Bayern Munich,2001) ve Ernst Happel (Feyenoord,1970 ve Hamburg,1983). Amaç kupa sevinci yaşamanın yanında 3. isim olarak tarihe geçmek. Van Gaal 96'da Ajax'la kazanmıştı kupayı; Mourinho ise 2004'te Porto ile. Mourinho başarırsa en genç hoca olacak bu ünvana ulaşan.

Umarım klasik tabirle finalin adına yakışır bir maç olur ve kulüp futbolunu doygun bir şekilde bırakarak asıl heyecan Dünya Kupası'na yüzümüzü dönüp beklemeye koyuluruz.

Saat: 21.45
Yer: Santiago Bernabeu
Yayın: Star TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder