Haziran 08, 2010

Dünya Kupası Grup A


Grup, turnuvanın zayıf gruplarından biri olarak göze çarpsa da, favori Fransa dışındaki üç takım da farklı sebeplerden dolayı sürpriz yapabilir.

Fransa, her türlü nefretime rağmen grubun favorisi konumunda. Turnuva tecrübesi olan oyuncular ağırlıklı bir kadroları var. Defansa baktığımızda sol bekte dünyanın en iyi sol beklerinden biri olan Evra var. Sağda muhtemelen Sagna oynar, yedeği de tecrübeli Reveillere olur. Orta ikilide ise Gallas'ın yeri garanti, yanında da Abidal tercihi kullanılacakmış gibi gözüküyor. Ben Squillacci'nin de güvenilebilecek bir stoper olduğunu düşünüyorum ama Domenech bu, yine enteresanlıklar yapacaktır.

Orta sahanın ortası zayıf gibi görünse de mücadele gücü yüksek Toulalan, Diaby ve Diarra gibi üç isim var. Önlerinde de süper yetenek Gourcuff, oyunu yönlendiren isim olacaktır. Kanatlarda Ribery'nin yeri garanti. Diğer kanat oyuncusu solda Malouda veya sağda Anelka gibi gözükebilir. Domenech'in taktiğine göre Anelka forvet hattında da oynayabilir. İleri de ise bence favori Gignac, ama Henry, Govou, Cisse gibi tecrübe kokan isimlerin arasında şans verilir mi göreceğiz. Her şeye rağmen, horozlar gruptan çıkmakta zorlanmayacaktır.

Meksika, grupta sürpriz yapmaya aday takımlardan ilki. Son turnuvada oynadıkları futbol, beni çok etkilemişti. Arjantin'e uzatmalarda yenilmeseler çeyrek finali göreceklerdi. Bu seneki kadro aynı sükseyi yapar mı göreceğiz.

Kalede Ochoa öne çıkan isim. Genç yaşına rağmen, şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geri dörtlünün sağında Bundesliga tecrübesi olan Osorio, solunda ise PSV'de uzun süredir oynayan Salcido oynayabilir. Stoper özellikleri olması, hem hücuma katkı yapmasını hem de defansif özelliklerinin normal bir beke göre daha iyi olmasını sağlıyor. Göbekte ise Marquez kaptan ile genç Hector Moreno favorilerim.

Orta saha ve hücumdaki oyuncuların çoğunluğu kendi ülkelerinde oynuyorlar. Sol kanatta Dos Santos ve Guardado Avrupa tecrübesi olan isimler. Blanco 37 yaşında abi olarak kadroda gibi gözüküyor. Oyuncuların çoğu kendi ülkelerinde oynadıkları için pek fazla yorum yapmak doğru olmaz ancak Guillermo Franco, Carlos Vela gibi tanıdık isimler hücum hattında etkili olabilirler. Meksika ikincilik için Uruguay ile çekişir.

Uruguay, güçlü hücum hattıyla ön plana çıkıyor. Forlan, Cavani ve Suarez formda ve etkili isimler. Geride Lugano kim ne derse desin kupada takımına katkı sağlayacaktır. Yanında ise Godin ya da tecrübeli Scotti, Lugano'ya eşlik eder. Takımın bekleri ise zayıf. Caceres her ne kadar Juventus'ta oynasa da stoperden bozma bir bek. Bence yerine Perreira da düşünülebilir. Solda Fucile, Porto'da oynamasa adını bilmeyebilirdik, ne kadar iş yapar göreceğiz.

Orta sahanın göbeğinde eski Villarealli Eguren banko. Yanına ise Diego Perez veya Gargano düşünülüp savunmaya yönelik güçlü bir orta saha oluşturulabilir. Kanatta Rodriguez hızlı ve etkili bir oyuncu bence sol tarafı bırakmaz. Sağda Suarez düşünülebilir. Böylelikle Cavani-Forlan ikilisine yer açılmış olunur. Kalede Muslera genç yetenek, Ekvator'a karşı ilk kez milli formayı giymiş. Castillo ise daha tecrübeli ama Brezilya liginden öteye gidememiş. Tecrübe mi oynar yetenek mi hoca Tabarez karar verecektir. Takım, Meksika'ya kafa tutabilirse belki de ilk 8e bile kalmayı başarabilir.

Ev sahibine gelecek olursak, birkaç İngiltere, Hollanda ve Rusya tecrübesi olan futbolcuları dışında çoğunlukla kendi ülkelerinde top koşturan oyunculardan kurulu bir kadroya sahip. Tek avantajları ev sahibi olmaları, ancak gruptaki diğer takımları göz önünde bulundurunca, ev sahibi olmak avantaj sayılır mı bilinmez. Başlarında ilginç dünya kupası deneyimleri yaşamış olan, bu deneyimlerinin arasında Brezilya ile bir de dünya kupası kazanmış olan, Fenerbahçe'den de tanıdığımız Parreira var. Parreira takıma, ev sahibi olmaktan daha fazla avantaj sağlayabilir. Ancak o şekilde bir üst turu "belki" görebilirler.

Benim tahminim Fransa 9 puanı alır, Uruguay ile Meksika arasındaki maç da ikinciyi belirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder