Mayıs 23, 2010

Campioni al Cubo : Bayern Münich 0-2 Inter


Klasik bir Inter savunması, hatta bu kez solda Zanetti yerine savunma gücü daha kuvvetli Chivu Robben'i durdurmakla görevliyken, Zanetti de ön liberoda oynuyordu. Inter dünyada toplu savunmayı en iyi yapan takım olduğu için, Bayern de sadece Robben'in ayağına baktığı için Inter maçı kazandı. Catenaccio fazla bile geldi Bayern'e. Hücumcular sağlam stoperlerin arasında sıkıştı, sağda Robben etkisiz kalıp, solda da Hamit Maicon karşısında dribblinge kalkabilecek türde bir oyuncu olmadığı için fazla pozisyon vermediler. Daha atak oynasa da kazanırlardı zaten. Bayern'in ağır savunmasının üstüne Etoo'yu salmadı bile Mourinho. Etoo'ya nazaran daha ağır gözüken Milito bile 2. golde savumayı çok rahat yatırıp golü attı.


Mourinho taraftarı olduğum için Inter'i, Hamit oynadığı için de Bayern'i tutmak isteyince; neticesinde tarafsız olmayı tercih ettim. Kim kazanırsa sevinirim mantığı.


2. golden sonrasıydı galiba, Mourinho elleriyle sakin olun işareti yapıyordu. İçinde belki de kupanın geldiği hissi vardı ama buna rağmen işine ve rakibine gösterdiği saygı gerçekten takdir edilecek türden. Zaten maçtan önce de Van Gaal ile mütevazilik yarışına girmişlerdi. Van Gaal, bu saatten sonra o benim yanımda değil ben onun yanında çalışırım, diyerek ustalığını yaptı. Mourinho da maç bitmeden gidip eski hocasının elini sıkıp bir nevi ödeşmiş oldu.


Mourinho, önümüzdeki sezon Inter'de kalmayacağını açıkladı. Bunu herkes bekliyordu, büyük ihtimalle de Real Madrid'in başında olacak. Ben blogun Madrid ve Mourinho tarafı olarak heyecanla bekliyorum.


Milito şu oyunuyla Arjantin milli takımının 1. forveti olmalıdır. Yanına Messi'yi de koyduktan sonra diğer adam da Tevez, Aguero veya her kim olursa çok da önemli değil. Zaten Arjantin'in bütün hücumcuları çok formda ama sorun defans hattında. Özellikle Cambiassosuz bir orta sahada Mascherano yalnız kalabilir. Demichelis de fazlasıyla ağır. Maradona'nın kadro tercihlerini anlamamış olmakla beraber yine de ümitliyim Arjantin'den. En azından yarı finali göreceklerdir ama Messi'nin kupayı kaldırmasını umuyorum.


Özellikle Inter kupayı haketmişti. Barcelona'ya 3 gol atabilen bir takım ne de olsa. İki takımı da tebrik etmek lazım. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe'nin eleme turu maçlarıyla CL'ye geri dönüş yaparız artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder