Mayıs 09, 2010

Ankaragücü - Fenerbahçe maç öncesi

Bütün hafta çalkalanan haberlerle ortamın gerildiği bir mücadeleye çıkacak iki takım da. Özellikle Melih Gökçek'in en son yaptığı, futbolcumuza maçı satması için para teklif edildi iddiası çok çirkindi. Eğer böyle bir iddiada bulunuyorsan, çıkıp kanıt göstereceksin ya da bu söylediğin lafa karşı dava açıldığı zaman cezasını çekeceksin. Siyasi işleri yazmanın alemi yok, yerine güveniyor diyip geçelim maça.


Ankaragücü'nün kadrosunu çok beğeniyorum. Her ne kadar hedefi olmayan futbolcuları toplamış gibi gözükseler de, o futbolcuların kumaşının çok iyi olduğu ortada ve Ankaraspor'dan gelen yerlilerle birlikte iyi bir kadroya sahipler ve olmaları gereken yerin çok altındalar. Lemerre seneye de kalırsa daha iyi yerlerde olacaklardır.


Fenerbahçe açısından son derece kritik bir maç, Bursasporlular oynamadan aldıkları üç puanın rahatlığıyla, büyük bir heyecanla Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyecekler. Fenerbahçeli oyuncular kupa maçının üzüntüsünü üzerlerinden atmışlarsa çıkıp bu maçı almaları gerekir. Hele ki şike yapıldı söylentilerinin üstüne çıkıp, bu sene yapmayı pek başaramadıkları, maçın başından sonuna kadar saldıran bir görüntü sergileyerek 3-0 tarzı net bir skorla kazanmaları gerekiyor ki bu söylentiler son bulsun. Kadrolar henüz açıklanmadığı için taktiksel anlamda bir yorum yapamıyorum. Fenerbahçe'de Andre Santos 19 kişilik kadroda yok, sakatlığı olan Lugano ise bu maçta oynayacak gibi gözüküyor. Bu saatten sonra kimin oynadığının pek de bir önemi yok sayılır. Kim oynayacaksa çıkıp tüm gücüyle şampiyonluğa uzanmak için oynaması gerekiyor.


Not: Dün Barcelona da Real Madrid de kazandı ve şampiyonluk son haftaya kaldı. Haftaya Real Malaga ile, Barça Valladolid ile oynuyor. İki takımın rakibi de kaybederse düşme tehlikesi yaşıyor, çok heyecanlı bir La Liga haftası olacak önümüzdeki haftasonu. Inter ve Roma kazandılar ve yarış son haftaya kaldı ama Inter'in rakibi Siena'nın düşmesi kesinleştiği için Inter buradan bırakmaz gibi geliyor. Şu sıralarda da İngiltere'de şampiyonluk mücadelesi veriliyor Chelsea 2-0, Manchester United 1-0 öndeler. Şampiyon Chelsea gibi. Şampiyonluk yazısı Fenerbahçe maçından sonra..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder