Mayıs 09, 2010

Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe


Fenerbahçe Andre Santos eksiği dışında klasik kadrosuyla sahadaydı. Ankaragücü Fenerbahçe'yi kendi sahasında bekleyerek başladı karşılaşmaya. İlk yarıda pek de pozisyon olmamasına rağmen Fenerbahçe baskıyı daha fazla yapmaya çalışan taraftı. Lemerre gibi tecrübeli bir teknik direktörün, ligin lideriyle oynarken ısrarla Gökhan Gönül'ün kanadından oynamaya çalışması yanlış. Tamam birkaç pozisyonda o kanattan etkili geldiler ama bu pozisyonlar da 3-0dan sonra oluşan pozisyonlardı. Zaten takım olarak da 3-0 a kadar pek bir varlık gösteremedi Ankaragücü. Maçın geneline bakacak olursak, Fenerbahçe istekli oynayarak ve tecrübesiyle maçı alıp şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Guiza gol attı, kendi de şaşırdı her zamanki gibi. Baroni'nin gol vuruşu da çok güzeldi, Fenerbahçe'nin bu sezonki resmi karşılaşmalarda attığı 100. gol oldu. Resimdeki gol sonrası ağlama sahnesinin anlamını anlayamadım, en kısa zamanda öğrenip yazacağım.


Yıllarca Fenerbahçe forması giyen Ümit Özat, hep efendi futbolcu olarak anıldı ve Fenerbahçe'nin kaptanlığını yaptı. Oyuncusu bariz ofsayttayken, hakeme küfürler savurup el kol hareketleri yapmak yakıştı mı?




Tribünlerde, Ankaragücü taraftarının arasına karışan Bursaspor taraftarları vardı doğal olarak. Çarşıyla beraber bu ligin en iyi taraftarına sahipler. Takımları da aslanlar gibi futbol oynayarak, şampiyonluk şansını son haftaya kadar getirdi. Fenerbahçe maçı kazanıyor diye sahaya çakmaklar, taşlar ve bilimum öldürmeye yönelik maddeler atıp, Fenerbahçeli futbolcuları sakatlayarak mı şampiyon olacaklar? Aziz Yıldırım'a bütün maç küfür etmek onları bir üst seviyeye mi çıkartacak? Bu tip hareketlerden vazgeçsinler, hatta takımları ikinci olsa bile, Beşiktaş maçından sonra Bursa'da takımlarını alkışlayıp omuzlara alsınlar. Her ne kadar Fenerbahçeli olsak da Bursaspor'un iyi futbolunu biz de takdir ediyoruz.


Artık bir 90 dakika kaldı. Bütün konuşulan olayların, yapılan varyataların ve maçlar hakkında yapılan yorumların son bulacağı 90 dakika. 2006'da başına gelen Denizli faciasından sonra, Fenerbahçe'nin bu sene şampiyonluğu son maçta vereceğini düşünmüyorum. Beşiktaş da 3. olmak uğruna maça asılır. En büyük sıkıntı Şenol Güneş'in 5 Mayıs 1996'nın intikamını almak istemesi olacaktır. Bakalım bu düellodan kim galip çıkacak, süper ligde şampiyon kim olacak...



edit: Baroni golü attığında birçok kişiyi üzdüğünü düşünerek, üzülenlerin yüz ifadesini anlatmak istemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder