Mayıs 07, 2010

The Treble!


Bir takımın yaşayabileceği en iyi sezon.. Lig şampiyonluğu, lig kupası ve tabii ki şampiyonlar ligi şampiyonluğu (Şampiyon Kulüpler Kupası)..

Bu üçlüyü bir sezon içerisinde kazanabilen beş takım var tarihte. İlginçtir ki her on yılda ancak bir takım gerçekleştirebilmiş bu başarıyı.

Üçlemeyi yapan ilk ekip Celtic, yıl 1967.. Daha sonra 1972'de Ajax; 1988'de PSV Eindhoven; 1999'da o unutulmaz finali kazanan Manchester United ve son olarak 2009'da Barcelona bu zorlu başarıyı yakalayabilen takımlar.

Bu sezona geldiğimizde şampiyonlar ligi finalinin adı Bayern Munich - Internazionale.. Bayern Munich şampiyonluğu garantiledi ve 15 Mayıs'ta Werder Bremen ile lig kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Inter ise dün lig kupasını kazandı ve ligde iki hafta kala Roma'nın iki puan önünde. Rakipleri ise zayıf.. Sezonu bitirmeye bakan Chievo Verona ve küme düşme hattındaki Siena..

Görünen o ki bir sürpriz olmazsa bu iki takımdan biri 22 Mayıs gecesi sadece şampiyonlar ligi şampiyonu olmakla kalmayacak, aynı zamanda üçlemeyi yapan 6. takım olarak adını tarihe yazdıracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder