Mayıs 05, 2010

Sezon Biterken..


Avrupa'da liglerde sona yaklaşılıyor ve bir yanda şampiyonlar belli olurken bir yanda da yarış nefes nefese devam ediyor..

Biz de bir derleme yapalım ve Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde hangi ligde kim önde; zirvelerde son durum nasıl bir bakalım..

İngiltere: Son haftaya girilirken Chelsea 83 puanla lider ve Stamford Bridge'de iddiasız WiganAthletic'i konuk ediyor. 2. sırada Manchester United 82 puanda ve onlar da kendi evinde Stoke City'i konuk ediyor.

İspanya: Burada iki maçı kalan Barcelona 93 puanla zirvede ve şimdiden La Liga tarihinin puan rekorunu kırdı. Real Madrid bir maçı eksik 89 puanda ve bu gece zorlu Mallorca deplasmanına çıkıyor. Bu maçı kazanırlarsa haftaya Sevilla - Barcelona sezonun final maçı olur.

İtalya: Bitime iki hafta kaldı. Lazio'luların mağlubiyete sevinidiği maçtan 3 puanı alan Inter 76 puanda. Hala şans var ama iki puan gerideki Roma da kendi evinde kaybettiği Sampdoria maçına ağlasın oturup.

Almanya: Son haftaya girilirken Bayern Munich 67 puanla 64 puanlı Schalke'nin üç puan ve +17 averaj önünde. Ligde eşitlik halinde genel averaja bakıldığını da hesaba katarsak Bayern 21. kez Bundesliga şampiyonu diyebiliriz.

Fransa: 20 takımlı ligde bu akşam oynanan maçlar sonunda Lyon 2. sıradaki Auxerre'i mağlup etti, lider Marseille puanını 75 yaptı ve en yakın rakibiyle puan farkını sekize çıkararak bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Hollanda: 34 hafta sonunda Twente, Eredivisie'yi 106 gollü ve +86 averajlı Ajax'ın önünde bitirerek tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Portekiz: Portekiz'de de son haftaya giriliyor.. Benfica 73 puanda ve Braga'nın 3 puan ve 29 averaj önünde. Yine genel averaj önemli.. Haftaya Benfica'nın 32. şampiyonluğu resmileşecek ve Porto'nun dört sezonluk serisi sona ermiş olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder