Mayıs 05, 2010

Fİnal Öncesi


Fenerbahçe ile Trabzonspor, bu yıl 48.si düzenlenen Türkiye Kupası’nın finalinde bugün saat 15:45te Şanlıurfa GAP Arena’da karşı karşıya gelecekler. Trabzonspor bu kupada daha önce oynadığı 12 finalin 7sini kazandı. Fenerbahçe ise oynadığı 12 finalin sadece 4ünü kazanabildi. İlginç bir istatistik ise, Fenerbahçe bu 48 sezonun 25inde yarı finale kadar gelmeyi başarabilmesine rağmen, kupayı; 24,21ve 19 kez yarı finale çıkmayı başarabilen Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan daha az kazanmayı başarabilmiş. Fenerbahçe son şampiyonluğunu 1982-83 sezonunda Mersin İdman Yurdu’nu finalde, iki maçlı sistemde, 2-0 ve 2-1 yenerek kazanmış.

Takımların muhtemel kadroları şöyle:
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Guiza
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk (Ceyhun), Colman, Engin, Alanzinho, Burak, Umut

Bugün Fenerbahçe, son Eskişehirspor maçındaki performansını gösterip, o hırsı ve mücadeleyi ortaya koyabilirse, Trabzonspor’u yenememek için hiçbir neden yok. Kadrolar yukarıdaki şekilde olursa her şey Fenerbahçe’nin istediği gibi olur, çünkü Trabzon’un kadrosunda Colman, Engin, Alanzinho, Burak ve Umut gibi sadece hücumda takıma katkı sağlayabilecek 5 oyuncu gözüküyor. Oysaki oynarsa Selçuk oynamazsa Ceyhun, orta sahada savunmaya yönelik tek oyuncu olacakları için, Fenerbahçe’nin Emre, Selçuk ve son zamanlardaki güçlü görüntüsüyle Mehmet 3lü orta sahasına karşı yetersiz kalır. Şenol Güneş bu kadroyu sahaya sürerse 95-96 sezonunda attıkları golden sonra oyuna hücumcu oyuncular sokup Fenerbahçe’ye fark atma isteğiyle şampiyonluğu kaçırdığı gibi, bugün de kupayı kendi elleriyle Fenerbahçe’ye vermiş olur.

GAP Arena’da maç öncesinde kupa açılışı yapılacak, Anadolu Ateşi de gösterileriyle seyircilere güzel dakikalar yaşatacak.

Umarım Şanlıurfa takıma uğurlu gelir de, yıllardır bir türlü alamadığımız bu kupayı, benim hala havaya kalktığını göremediğim kupa da oluyor kendisi, alabiliriz. Fenerbahçe’nin taraftarlarına seremoni izletme zamanı çoktan geldi de geçti bile. Bakalım şeytanın bacağı bu sene kırılacak mı yoksa Trabzon 8. şampiyonluğuna mı ulaşacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder