Haziran 11, 2010

Dünya Kupası Grup B


Kim ne derse desin, isterseniz Maradona'yı beğenmeyin, isterseniz Cambiassosuz orta saha çöker diyin, Arjantin bu grubun favorisidir. Hücum hattındaki bütün oyuncuları kariyerlerinin en iyi sezonlarını geçirdiler. Messi dünyanın en iyisi, Milito şampiyonlar ligini kendi attığı gollerle kaldırdı, Higuain Madrid'de Ronaldoyla büyük işler başardı, Tevez Man. City şampiyonlar ligine gidemese de takımın yükünün büyük bir kısmını taşıdı. Bir tek Agüero süper bir sezon geçirmedi, zaten muhtemelen yedek soyunacaktır. Arjantin'in sıkıntısı savunma anlamında. Stoperleri, her ne kadar Samuel çok sağlam olsa da, çok ağır futbolcular. Bekler stoperden bozma. Ön liberonun yükünü kaldırabilecek tek adam Mascherano. Yanındaki Veron da bence kupadan sonra futbolu bıraksın. Arjantin'in oyunu kanatlardan yığarak oynayamaya çalışacağı belli, elindeki kadro yapısı bunu gösteriyor. Gruptan çıkmakta zorlanmazlar, hatta her şeye rağmen kupada favorilerimden.


Yunanistan kadrosundaki 11-12 defansif oyuncuyla yine savunma futbolu oynayıp, rakipleri kitleyerek kötü futbol izletecek gibi gözüküyor. Avrupanın üst düzey liglerinde top koşturan oyuncuları takıma illa ki katkı sağlayacaktır. Karagounis ilerleyen yaşına rağmen takımın beyni durumunda. Yeteneklerini üst düzey bulmama rağmen 25 yaşına gelmiş olmasına rağmen gereken yerde olmadığını düşündüğüm Samaras sürpriz işler yapabilir. Savunama ve orta sahadaki defansif oyuncuların performansına göre bir üst tura çıkabilirler ama daha ileri gidebileceklerini düşünmüyorum. Hiçbir savunma açılmaz değildir, eğer takımı Mourinho yönetmiyorsa ve Inter'in savunmasına sahip değilseniz.


Nijerya'nın elinde geçmiş kupalara göre daha zayıf bir kadro var. Avrupa'da oynayan ve tecrübeli birçok oyuncusu olmasına rağmen, bu oyuncuların formlarının çok yüksek seviyelerde olmaması onlara problem yaratacaktır. İyi bir kaleciye sahipler, Enyeama oldukça yetenekli. Savunma hattı orta sınıf futbolculardan kurulu. Orta saha oyuncuları ise daha çok hücuma yönelik futbolcular. Üstte belirttiğim formsuz oyuncular ise genelde forvet hattındalar. Aralarında kariyerlerinde üst düzey takımlarda iyi performans sergilemiş olan hücumcuları olsa da, geçen sezonu hiçbir forveti çok golle kapatmamış. Bunun negatif etkileri olacağını düşünüyorum ama Nijeryalı kanları hızlı oyuncular olmalarını beraberinde getiriyor. Yunanistan'a karşı hızlı oynayıp, onları yenmeyi başarırlarsa gruptan çıkabilirler. Ama Nijerya için de daha ilerisini görmek pek mümkün değil.


Takımın en zayıf gözüken takımı Güney Kore. Kadrosunda hala bize yenildikleri 3.lük maçından kalan futbolcuları da var. Çok üst düzey tanınan, bilinen oyuncuları yok. En göze çarpan isim Manchesterlı Park Ji-Sung. Ahn Jung-Hwan da İtalya'ya attığı altın golle hatırlanıyor, artık son demlerinde. Güney Kore'nin 3.lük için bile şansı olduğunu düşünmüyorum. 2 puan alırlarsa şaşırırım.


Tahminimce Arjantin 7 ya da 9 puan yapar, Nijerya ikinciliği ucu ucuna alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder