Haziran 11, 2010

Dünya Kupası Grup C


İngiltere grubun ve kupanın favorilerinden. Kale emin ellerde, her ne kadar James 40 yaşında olsa da o da Van Der Sar gibi istikrar abidesi. Yanındaki diğer iki kaleci de oynarsa hakkını verirler kalenin. Savunmada Ferdinand'ın eksikliği takımı etkileyebilir, ama Terry'nin yanında Carragher da sırıtmaz, sadece biraz daha ağır kalabilir. Solda Cole oynarsa tartışmanın alemi yok. Sağda da muhtemelen Johnson oynar ki o da hücumu da savunmayı da iyi yapan beklerden biri. Orta sahayı saymaya başlayınca bütün oyuncuların oyunu iki yönlü oynayabilecek kapasitesi olduğunu görüyoruz ki en büyük artısı da bu İngiltere'nin. İsim isim saymaya gerek yok kim oynarsa oynasın İngiltere'yi en az yarı finale götürecektir. İleride Rooney'in yardımcısı Defoe olacak gibi. Geçen sezonu en formda geçiren oyuncu o, ancak Crouch target striker olarak kullanılıp, arkasında Rooney de mantıklı olabilir. Her halükarda 9 puan yapmaları gerekiyor bu grupta.


İngiltere'yi en fazla müttefiki ABD zorlar. Kalede, bekte, stoperde, göbekte, kanatta, hücumda, kısacası her bölgede en az bir üst düzey futbolcuları var. Meksika'nın geçen turnuvadaki etkili ve göze hoş gelen futbolunu en azından gruplarda bize izletebilecek bir potansiyel görüyorum Amerika'da. Türkiye maçında da ne kadar dirençli ve güzel futbol oynadıklarını izlemiştik.


Grubun sürprizlere en açık takımı Cezayir. Nasıl futbol oynadıklarını ilk maçlardan sonra değerlendirmek daha doğru olacak olsa da, ezeli rakipleri Mısır'ı play-offta nasıl bir inançla yendiklerini göz ardı etmemek lazım. Yine aynı şekilde inançlı olacaklardır. Slovenya'yı çok rahat geçebilirler, Amerika'ya kesinlikle kafa tutarlar. Takımın büyük bir kısmı Avrupa'nın orta sıra ve zayıf takımlarında oynayan futbolculardan oluşuyor. Her ne kadar zayıf takımlarda oynuyor gibi görünseler de Avrupa'nın en büyük 5 liginde oynuyor oyuncular. Bu bakımdan Amerika ve Slovenya ile aynı kaderi paylaşıyorlar. En az 4 puan bekliyorum Cezayir'den.

Slovenya, elemelerde içinde bulunduğu grubun zayıflığından kupaya katılmayı başardı. En büyük sürpriz play-offlarda Rusya'yı elemeleri oldu. Gruplardaki en önemli özellikleri 10 maçta sadece 4 gol yemiş olmaları. Gerçi Rusya'dan 1 maçta 2 tane gol yemeleri, güçlü İngiltere'ye karşı kalenin çok sağlam olmadığını işaret ediyor. Yukarıda da belirttiğim gibi Slovenya'nın da artı yanı Avrupa'da oynayan çok futbolcusunun olması. Birçoğunun adını hiç duymamış bile olabiliriz ama Avrupa'da oynamanın Türk futbolcularını ne kadar geliştirdiğini hepimiz biliyoruz. Ben yine de Slovenya'nın çok büyük bir sürpriz yapmasını beklemiyorum, ancak 3 puan almaları bile belki onların gruptan çıkmalarına yetebileceği için kestirmek zor.

İngiltere'ye 9 puanı verirsek, diğer üç takımın aralarında oynayacağı maçlar kalite olarak çok üst düzey olmayabilir belki, ama çok çekişmeli geçecek, çünkü üç takım da en azından bir üst turu görebileceğinin farkındadır. İkincilik için favori ABD olarak gösterilse bile tahmini zor gruplardan biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder