Haziran 12, 2010

Dünya Kupası Grup E



Keyifli geçeceğini düşündüğüm gruplardan biri E grubu. Hollanda herkesin bildiği gibi grubun mutlak favorisi. Zaten her turnuvada gruplarda şov yaptıktan sora üst turlarda harcanıp akılda güzel futbollarıyla kalan takım olarak anılırlar; o yüzden grupların sıkıntı olacağını sanmıyorum, asıl önemli olan daha sonra ne yapacakları. Eleme gruplarından 8'de 8 ile geldi Portakallar ve Robben'in ilk maçtan itibaren oynayabilecek duruma gelmesi şanslarını arttırıyor.

Asıl mücadele ikincilik için.. Japonya pek etkili olamaz düşüncesindeyim ama Danimarka ve Kamerun arasındaki çekişme gerçekten keyifli olacaktır. Kamerun Afrika Kupası'nda çeyrek finalde elenerek hayal kırıklığı yaratmıştı ama turnuvalarda sürpriz yapma potansiyeli her zaman var Afrika temsilcisinde. Ayrıca ev sahibi ile aynı kıtada olması aldığı desteği de arttıracaktır. Song, Geremi, Hamidou gibi tanıdık yüzlerin yanında; Kameni, Bassong, Assou-Ekotto, Jean Il Makoun ve tabii ki Eto'o gibi isimlerle gruplardan çıkmaya yetecek bir kadro kalitesine sahipler.

Danimarka ise tek tek önemli isimlere sahip olmaktansa çok iyi oturmuş bir takım olgusuna güvenen ve gücünü takım oyunundan alan bir ekibe sahip. Savaşçı orta saha bolluğunun da etkisi var elbet ama en önemli oyuncusu Bendtner olan bir ekibin elemelerde grubunu Portekiz'in önünde lider olarak tamamlaması başka türlü açıklanamaz heralde. Uzun zamandır beraber oynayan Poulsen'li Tomasson'lu jenerasyonun da son turnuvası ve en azından bir üst turu görmek isteyeceklerdir.

Tahmin gerekirse Hollanda'yı başa Japonya'yı sona yazdık zaten.. Bir üst tur için isteğim Kamerun'un gelmesi ama Danimarka Kamerun'un üstünde yer alarak 2. turu görür diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder