Haziran 13, 2010

Dünya Kupası Grup G



Geldik G grubuna. Turnuvanın en çok keyif ve çekişme vadeden nam-ı diğer ölüm grubu.. İlk iki için kapışan Brezilya, Portekiz be Fildişi sahillerinin yanında turnuvanın bahtsızı Kuzey Kore. Drogba tam kapasite oynayabilecek duruma gelirse maçlar gerçekten tadından yenmez.

Ebedi favori ve dünya kupasının olmazsa olmazı ile başlayalım.. ''Ronaldinho'suz Dünya Kupası mı olur be Dunga'' dedikten sonra turnuva için favorimin Brezilya olduğunu da belirteyim. Kalede şu anda dünyanın bir numarası, yine dünyanın en iyi bekleri, Lucio'su, Kaka'sı, Robinho'su, Fabiano'su ve tabii ki bu takımda nasıl bu kadar etkili olduğunu bir yıldır çözemediğimiz Elano'su ile 2006'dan daha az favori ama daha takım olabilmiş bir Brezilya var bu turnuvada. Elemeleri lider bitirerek geldiler ve golcü kimliklerinin yanında 18 maçta 11 gol yiyerek savunma yönünde sıkıntıların azaldığını da gösterdiler.

Geçelim Portekiz'e.. FM terimiyle teknik açıdan kuvvetli ama mental yönden bitik kanat oyuncularının diyarı.. Tek tek bakıldığında oldukça etkili oyunculara sahipler ve takım halinde hareket edebilirlerse yarı final çok da sürpriz sayılmamalı. Defans böyle turnuvalarda gittikçe önemli hale gelirken Pepe - Carvalho göbeği ve sağlam bekleriyle güven veren bir arka hatta sahipler. Ronaldo oldukça iyi bir sezon geçirdi. Son avrupa şampiyonasında yalan olmuştu ve bu kez sezon boyunca Messi'nin gölgesinde kalmanın da etkisiyle ekstra hırslı olacaktır, etkili performanslar görebiliriz.

Bu ikiliyi zorlayacak takım Fildişi Sahilleri. Turnuvada en sevdiğin takım sorusuna cavabım bu ülkedir. En önemli nokta Drogba'dan gelecek haber.. Turnuva öncesi bir çok takımı vuran sakatlıklardan belki de en büyük darbeyi aldı Fildişi. Takımın herşeyi ve turnuvanın en büyük yıldızlarından biri oynayamazsa ister istemez üzülüyor insan. Drogba 4 Haziran'da kolunu kırdı ama insan azmanı olduğundan ilk maçta bile oynayabilir deniyor. Rooney koltuk değneğiyle gezerken bir hafta sonra Bayern maçına çıkmıştı, Drogba da 10 günde kırık kolu iyileştirip oynarsa şaşırmam. Takıma geçersek Portekiz'in Afrika versiyonu gibi Fildişi.. Avrupanın zirve takımlarında oynayan çok sayıda üst düzey oyuncuya sahipler ancak iş turnuvaya gelince sonuç her zaman hayal kırıklığı. Son Afrika Kupası'nda çeyrekte kaldılar. Onlar da başarılı olmak istiyorsa takım olmanın bir yolunu bulmak zorundalar.

Kuzey Kore bildiğin kapalı kutu.. 2. kez dünya kupasına katılıyorlar ve ilk seferde hiç de fena işler yapmamışlar. 1966'da İtalya'yı yendikten sonra 3-0'dan 5-3 (Eusebio 4 tane atmış) Portekiz'e yenilerek çeyrek finalde elenmişler. Bu sefer gruplardan ileri gitmeleri futbol mucizesi olur.

Favori gösterdiğim takım, en sevdiğim takım ve en sevmediğim adamın takımı aynı grupta olunca gönülden geçen belli; Brezilya 1, Fildişi 2 olup çıksınlar. Gerçek sonucu kestirmek ise gerçekten çok zor. Kuzey Kore maçlarını 3 takım da hafife alacaktır, gününde bir Kore bir beraberlik koparırsa diğer takım için 3. yolu gözükür. Onun dışında aradaki maçlar beklenen keyfe ve futbola sahne olsun bize yeter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder