Haziran 17, 2010

Arjantin 4-1 Güney Kore


Sınavlar, gitme hazırlıkları derken ihmal ettik yine blogu. Sınav saatleri öyle dengesiz zamanlarda oldu ki, maçları bile takip etmeme engel oldu. Zaten turnua başından beri öyle mükemmel maçlar da izleyemedik, çok bir şey kaçırmış sayılmam.


Arjantin, Nijerya karşısındaki isteksiz görüntüsünden uzak, daha fazla hücumu düşünen ve rahatlıkla maçı alabilecek seviyede bir top oynadı bugün. Topun kontrolü sürekli olarak ellerindeydi ve Güney Kore sadece kontrataklarla gelebiliyordu üstlerine. Çok yüksek yüzdeli top hakimiyetine rağmen ilk yarı 2 gol atmış olmaları bizleri yanıltmasın, çünkü 2 gol de gereksiz yere yapılan faullerden geldi. İlk gol zaten evlere şenlik, ikinci gol deseniz defans yok sanki Kore'de. Yedikleri golde de, Arjantin savunmasının ne kadar hataya müsait olduğunu gördük. Samuel'in sakatlığı bu maçlık onları etkilememiş olabilir ama ilerleyen maçlarda oynamazsa sıkıntı yaratabilir. Heinze defansın ve hatta takımın en iyisiydi. Higuain, boş boş pozisyonlarda Guizavari hareketler yapıp topa takılıyor, yere düşüyor, ama golcü. Ben forvet hakkımı her halükarda Milito'dan yana kullanırım ya o ayrı.


Güney Kore ikinci yarıda skor 2-1 iken mutlak bir golü kaçırdı. Onu atmış olsalar Arjantin bu kadar kolay 4ü bulur muydu bilinmez ama haklı bir galibiyet aldılar ve gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilediler. Yunanistan'ın hem Nijerya'yı hem Arjantin'i yeneceğini düşünmek saçma olur. Güney Kore, biraz daha derli toplu oynamayı başarıp, defanstaki bireysel hataları önlerse Nijerya'yı yenerek bir üst tura çıkabilirler. Hatta bugünkü maçın skoruna göre, beraberlik bile onlara yetebilir.


Bir parantez de Messi'ye açmak istiyorum. Forvet hattına biraz uzak mı kalıyor, yanındaki oyuncularla mı yeteri kadar anlaşamıyor bilemiyorum, ama Messi'yi hiç bu kadar durgun görmemiştim. Bir iki pozisyonda güzel paslar dağıtıp arkadaşlarını oynatmayı başarmış olsa da, hala sükse yapacak bir Messi'yi bekliyoruz.


Not: Cumartesi günü itibariyle, yazılarım futboldan çok Los Angeles'ta geçireceğim günler hakkında olacak. Orada fırsat bulursam, dünya kupası maçlarını seyretmeye çalışacağım, ancak saat farkı dolayısıyla çok kolay olmayacak gibi gözüküyor bu. Sizlere biraz da futbol dışında bilgi vermiş oluruz en azından. Kalın sağlıcakla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder