Haziran 15, 2010

Dünya Kupası Grup H


Grup, şampiyonanın en zevksiz grubu mu yoksa en renkli grubu olmaya mı aday karar veremiyorum. Bütün takımların kadrolarında, oyunu sürükleyip taşıyabilecek oyuncular mevcut, ancak iş yapabilecek kapasiteleri var mı bilemiyorum.


İspanya'yı konuşmaya gerek duymuyorum. Grup maçlarında 3te 3 yapması garanti olan tek takım benim gözümde. Guiza'dan yoksun kadronun gol yollarında sıkıntı çekmemesini dileyelim.


Honduras, Türkiye maçında izlediğim kadarıyla fena takım değil, ama orta sıra takımları havasındalar. Figueroa, Wilson Palacios ve David Suazo dışında çok da üst düzey oyuncuları yok. Grubun en zayıf halkası olmaya adaylar.


İsviçre, Fransa'dan sonra hiç başarıya ulaşamamasını dilediğim 2. takım. Kağıt üstünde Şili ve Honduras'tan daha güçlüler. Çoğu futbolcuları, takımlarında banko oynayan ve aynı zamanda da iyi sezon geçirmiş tecrübeli isimler. Grupta ikinci sıranın en büyük adayı. Kadrodaki iki Türk'ü nasıl elimizden kaçırdığımıza, aynen Mesut gibi çok üzülebiliriz turnuva sırasınca.


Şili'ye gelecek olursak, kesinlikle Honduras'tan daha kaliteli bir kadroya sahipler, ama İsviçre'ye kafa tutmaya yeter mi? Belki. Orta sahada Beşiktaşlı Tello, oynarsa takımın lideri rolünde olabilir. Tek tek bakıldığında, yetenekli oyuncuları var, Güney Amerika'da gruptan ikinci çıktılar ve rahat çıktılar. Arjantin'in olduğu grupta iyi bir iş başarılmış demektir, ama kupa tecrübesi önemli bir faktör. İsviçre'ye karşı elemelerdeki rahatlıkla oynayabilirse, en azından bir üst turu görebilirler.


Umalım da zevksiz futbol izleyeceğimizi düşündüğümüz bu gruptaki takımlar, güzel futbol oynayıp, Hollandalı, Fransız, İtalyan ve Arjantinli abilerine gözdağı versinler. Keyifli futbol görmeyi diliyorum. İspanya 9 yapar, yanına da İsviçre ya da Şili'yi alıp devam ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder