Haziran 13, 2010

Dünya Kupası Grup F



Bu grupta E grubunun tersi bir durum söz konusu. Son şampiyon turnuvanın nispeten kolay gruplarından birinde yer alıyor ama onların tarzı da Hollanda'nın tersine her zaman gruplarda zorlanıp sonrasında bir şekilde en azından yarı finali görmek. Ayrıca takımlar daha çok defansif mentaliteyi ön planda tutan takımlar ve oldukça kısır maçlara gebe bir grup.

İtalyanlar elemelerden namağlup geldi ancak turnuva öncesi hazırlık maçlarındaki sinyaller hiç iyi değil. Pirlo'nun yokluğu takım için çok önemli ve bu yapıda başka bir oyuncuya sahip olmamaları takım organizasyonunun oldukça aksamasına yol açıyor. Ancak takımın asıl gücü savumada ve üst turlarda bu üstünlük daha da önemli hale gelecek. Takım son Dünya Kupası'nda biri penaltıdan, biri de kendi kalesine olmak üzere iki gol yemişti ve amaç bu turnuvada da benzer bir performans sergilemek.

Slovakya turnuvada iş yapabilecek takımlardan biri ancak tek sıkıntıları Dünya Kupası'na ilk kez katılıyor olmaları sebebiyle gelen tecrübesizlik. Onlar da İtalya gibi eleme grubunu lider bitirerek turnuvaya geldi ve her mevkiide üst düzey denilebilecek oyuncuları var. Skrtel sezonun ikinci yarısında sakattı ve ne kadar hazır olduğu meçhul. Ama daha önemli bir isim var ki o da Marek Hamsik. Takımın tartışmasız yıldızı ve nasıl bir turnuva geçireceği ülkenin de turnuvadaki kaderini belirleyebilir. Ve tabii ki Miroslav Stoch.. Genç yetenek bir haftadır spor sayfalarının bir numaralı malzemesi ve ne düzeyde olduğu herkes için merak konusu.

Paraguay da elemelerdeki performansını turnuvaya taşırsa grupta iddialı olabilir. Hem Brezilya'yı hem de Arjantin'i yenmeyi başardılar ve grubu Brezilya'nın sadece br puan arkasında tamamladılar. Defansları oldukça organize ve ilerde de Santa Cruz ve Cardozo gibi isimlere sahipler. İlk maçları İtalya ile ve bu maçtan alacakları bir puan gruptan çıkma yolunu açacaktır.

Yeni Zelanda turnuvadaki takımlar arasında en uzak olduğum üç ekipten biri (Cezayir, Kuzey Kore). O yüzden kadro analizi veya etkili oyuncu göstermek zor. İkinci kez bir dünya kupasında yer alıyorlar ve amaçları geçen turnuvadan farklı olarak eve puanla dönebilmek.

İtalya turnuvalarda sonradan açılan bir ekip - hiç açılmadan şampiyon da olabilir o ayrı - o yüzden Paraguay'la başlamaları sıkıntı yaratabilir. Yine ite kaka gruptan çıkacakları düşüncesindeyim. Paraguay ikinci turu gören diğer takım olma yolunda sanki daha avantajlı. Yeni Zelanda ise umarım en azından bir puan çalabilir ama normal şartlarda haka dansı turnuvaya tek katkıları olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder