Nisan 30, 2010

Liverpool 2-1 Atletico Madrid


Liverpool maçın başından sonuna kadar kazanmak isteyen takım görüntüsündeydi, ancak Atletico maçın son 15 dakikasından itibaren, uzatmalar da dahil, ayakta kalan takım oldu. Liverpool, ilk yarının son dakikasında golü bulunca ikinci yarıda maçı koparır gibi gözüküyordu ama çok gol kaçırdılar ve kaçan bu golleri de sonrasında çok aradılar.

Liverpool'un da Atletico Madrid'in de bu kupayı hak etmediğini düşünüyorum. İki takım da kendi liglerinde son zamanlardaki en kötü performanslarını gerçekleştiriyorlar. Avrupa liginde de herkesin, Fenerbahçe Lille'i elesin Liverpool'u kesin eler ve Galatasaray Atletico'yu bu kadar zayıf yakalamışken içeride dışarıda yener dediğini hatırlıyoruz. Atletico Galatasaray'ı gerçekten ucu ucuna yendi, ondan sonraki turları da deplasman golleri sayesinde geçti. Liverpool da adıyla ve kendi sahasında seyircisini mükemmel kullanışıyla yarı finale kadar geldi.

Maalesef Fulham'ın hiçbir Avrupa Ligi maçını seyredemedim ama finali kendi evinde oynayacak Hamburg'u, 1-0 geriden gelip 2-1 eleyecek motivasyona sahip bir takım finalde;bütün maçlarında vasat futbol oynayıp, tek özelliği hücuma hızlı çıkarak pozisyona girmek olan bir takımı yenmeyi hak etmiştir.

Şampiyonlar liginden Mourinho'nun çelmesiyle elenen İspanyollar umutlarını Avrupa Ligi'ne bağladılar. UEFA kupasından sonra yeni adıyla ilk finali turnuvanın. Gönlüm İngilizlerden yana.

NOT: gün içerisindeki yoğunluktan dolayı biraz gecikmeli bir maç yazısı oldu af ola..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder