Ekim 09, 2012

Alex-Mönchengladbach-Beşiktaş-Alex



Zamansız ayrıldı güzel adam aramızdan. Hocasıyla anlaşamadığını herkes biliyordu belki içten içe ama kimse bunun bir sorun olarak ortaya çıkacağını ve sonucunda herkesin yara alacağını düşünmüyordu; düşünse de dile getirmeye korkuluyordu. Ne var ki geldiği günden beri Alex'i oynatmak istemeyen Aykut Kocaman, çareyi Alex'i kadro dışı bırakmakta bulunca, Alex de bunca senesini verdiği takımından gitmeye karar verdi. İlk başta yapılan açıklamaları duyunca, nasıl böyle bir vefasızlık yapıldı, neden başkan bu kadar sinirlendi ve Alex hakkında "komik" açıklamalar yaptı anlayamadık. Ayrıca bu karman çorman olaylar dizisi birkaç gün hatta birkaç saat içersinde gerçekleşirken takımın önünde iki tane önemli maç vardı. Biri Avrupa'da Fenerbahçe'ye oranla zayıf denecek bir takım olan Mönchengladbach maçı, diğeri ise tarihinin en kötü kadrolarından biriyle ve maddi açıdan zor şartlarda ayakta durmaya çalışan Beşiktaş maçı.

Mönchengladbach maçı başladığında, bazı kesimler Alexsiz Fenerbahçe daha başarılı olacaktır derken, benim de içinde bulunduğum diğer kesim ise Alex kadroda olsa, belki yedek kulübesinde otursa ama Fenerbahçe yine başarılı olsa diyordu. Maçı izlerken, son zamanlarda hiçbir Fenerbahçeli futbolcuyu bu kadar istekli görmemiştim. Zaten maç sonunda Baroni'nin takıma geldiğinden beri en çok koştuğu maç istatistiğini duyunca gelen haklı galibiyetin sebebi apaçık ortaya çıkıyordu. Defansif anlamda hatalarından vazgeçemeseler de, Fenerbahçeli oyuncular maçı kazanmaktan başka bir çarenin olmadığı, sanki şampiyonluk maçıymış gibi ki geçen sezon kaçan şampiyonluk maçında bu kadar istekli değillerdi, mükemmel bir mücadele gösterdiler. İzleyen herkes maçtan oldukça keyif almıştır, Fenerbahçe'nin nasıl olup da haftalardır iyi futbol oynayamadığını sorgulamıştır.

Üç gün aradan sonra Kadıköy'de kadınların önünde çıkılan maçta da aynı performansı gösterebilecek miydi Fenerbahçe? Herkes merak ediyordu. Futbolcular sanki Alex gitsin hepimiz çok daha iyi oynarız demiş gibilerdi. Aykut Kocaman her iki maçta da gol sonralarında seviniyor, maç oynanırken kenarda yerinde duramıyor ve heyecanla taktikler veriyordu futbolcularına. Zaten zayıf bir kadroya sahip olan, sadece Fernandes üzerinden bir şeyler yapmaya çalışan Beşiktaş karşısında zorlanmıyordu Fenerbahçe. Hatta 3-0 dan sonra atağa dahi kalkmayıp top çeviriyorlardı Fenerbahçeli futbolcular. Maç sonrasında Aykut Kocaman, zor günlerde takım çok iyi reaksiyon gösterdi diyordu. Aslında takım için zor olan günlerden daha çok başkan-teknik direktör-kaptan üçlüsü için zor günlerdi geride kalan birkaç gün. Belki de Fenerbahçeli futbolcular aldıkları bu galibiyetle kulübün büyüklüğünün her şeyden üstün olduğunu ortaya koyuyorlardı. Sokaktan geçen herkes kulübün zarar görmemesi gerektiğini, takım kaptanının da bu takımdan gidebileceğini, ancak seçilen yolun yanlış olduğunu söylüyordu.

Ve son açıklama. Kaptan Fenerbahçe'den giderken, yaptığı açıklamalarla ne kadar büyük adam olduğunu gösterdi. Zaman zaman iğneleyici laflar etse de, çıktı basının karşısına düşündüğü her şeyi, hata yaptım dediği, kırıldım dediği her noktayı tek tek açıkladı. Kurduğu cümlelerin hepsini diyaloglarda başkana da, hocasına da dile getirmeye çalıştığını ve kimsenin arkasından konuşmadığını söyledi. Umarım hepsi doğrudur, çünkü Alex ben kırgın gitmiyorum, kadro dışı bırakıldığım için gitmeyi kendim tercih ettim dedi. 2 saat 7 dakikalık konuşması boyunca ufak tefek sitemleri oldu, ama efendiliğinden ödün vermedi ve bence en önemli olanı da buydu. Şimdi herkes merakla yarın kulübün yapacağı basın toplantısını bekliyor. Umuyorum, başkan ya da kulüpte yetkili bir başkası kimseyi kırmaya yönelik, Fenerbahçe'nin adına zarar verecek, kulüp içinde sorun yaratacak bir açıklama yapmaz ve Fenerbahçe gibi köklü bir camianın adına yakışır şekilde bu olayı arkamızda bırakıp önümüze bakmamıza yardımcı olurlar.

Bu saatten sonra bize de güle güle büyük kaptan Alex de Souza demekten başka bir şey düşmez. Heykelinin başındaki gözyaşlarıyla, attığın gollerle, kaldırdığın kupalarla, golden sonra eşinin tribününe koşmanla ve daha birçok özelliğinle hatırlayacağız seni.

Not: Alex'in basın toplantısına alttaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.ntvspor.net/video-galeri/alex-de-souzanin-basin-toplantisi-tamami

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder