Ağustos 29, 2010

Paok Sonrası, Manisa Öncesi

Fenerbahçe, kanımca çok iyi mücadele ettiği, maçı kazanmayı arzuladığı maçta Yunanlılara elenmekten kurtulamadı. Bu maç hakkında bir şeyler söylemek yerine bundan sonra ne yapılmalıya yönelmeliyiz. Aykut Kocaman'ın oynatmaya çalıştığı futbol hızlı ve çabuk bir oyun. Yeni yapılan üç yabancı transfer de bu çabuk oyuna uygun, atletik ve hızlı oyuncular. Maalesef, henüz orta sahanın göbeğine ve stopere transfer yapamadı Fenerbahçe ve Avrupa kupalarına vedaları da bu eksikler yüzünden yaşadı. Kalan iki günde oyuncu alınır mı göreceğiz.


Yunan taraftarının çok ateşli ve takımı etkileyen yönüne doğal olarak hayran kalmış olmama rağmen, tribünde açılan pkk bayrağı, ve maraton alt tribüne doğru roketatar hızında fırlatılan havai fişeğimsi maddeler nasıl olur da o stada sokulur, nasıl olur da bu eylemler gerçekleştirilirken !Türk! polisi bu olaylara müdahale etme yetkisine sahip olmaz anlam verebilmiş değilim.


Bundan sonra, lige ve Türkiye kupasına konsantre olmaya çalışacak bir takım görüntüsü beklenen Fenerbahçe, bugün son kez seyircisiz bir maç olmasını dilediğim Manisaspor karşılaşmasına çıkacak. İki takımı kadro kalitesi olarak karşılaştırdığımda, Antalyaspor maçına çok benzer bir karşılaşma bekliyorum. Kalede Volkan yok, Gökhan Gönül'ün oynayıp oynamaması da henüz belli değil. Yabancıların hepsi hazır durumda ve yedek oturacak iki yabancı kimler olacak merak konusu. İlk aday sakatlıktan yeni çıkan Dia iken, yanına Cristian veya Bilica'yı yollamak en mantıklı hareket olur. Bu iki futbolcunun Fenerbahçe takımında nasıl oynayabildiğini anlamak çok zor. Cristian, Aykut hocadan torpilli deniliyor ama Aykut Kocaman, Alex'i yedeğe çekerek kim lazımsa ve kim formdaysa onu oynatacağının mesajını verdi. Zaten bu sene Fenerbahçe'de temizlik yapılıyor havası hakim. Savunma ve ön liberoya da birer yabancı alınırsa, bu temizliğin tam anlamıyla yapıldığı da açıkça gözler önüne serilmiş olur, ama sanmıyorum ki Avrupa kupalarından elendikten sonra transfer yapılsın. Bu Fenerbahçe'de her zaman böyle oldu. Eksik bölgelere oyuncu almadan tur atlamaya çalışıldı ve elendikten sonra da transfer yapılmadı. Bu sene de en azından devre arasında kadar aynı politikayla devam ederler gibi gözüküyor. Gerçi Aykut hoca stoper alınacağını dile getirdi ama gizlice yürütülen bir çalışma yoksa son dakikada beklentileri karşılamayacak bir futbolcunun alınmasının lüzumu yok.


Doğru bir yapılanmaya girişmek önemli ancak bu değişimin sonunu getirebilmek daha önemli. Taraftara böyle zamanda görev düşüyor. Bir senede Avrupa'da oynamamayı göze almalılar, yapılan transferlerin ve benimsenmeye çalışılan oyun felsefesinin doğru olduğunu görmeliler. Dahi Daum'a uzun süre tahammül etmiş olan insanlar olarak, Aykut Kocaman'ın üstünde baskı kurmayıp ona zaman tanımalılar. Aykut hocaya benim güvenim var, en azından bir oyun felsefesi var, oyuna zamanında müdahale etmeye çalışıyor, kenarda her ne kadar durgun bir şekilde dursa da oyunu izleyip hamleler yapıyor. Geçen senelerdeki hocalar göze alındığında, bazı şeyleri Zico'dan sonra en doğru yapmaya çalışan teknik adamın Aykut Kocaman olduğunu görmezden gelmeyelim. Biraz sabır her şeyi çözecek, işlerin yoluna girmesi için sadece zamana ihtiyaç var. Fenerbahçe iyi yolda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder